Sivut

torstai 26. lokakuuta 2017

Aloitimme kirjoittaa uutta kirjaa

Viime viikko meni taas kivan projektin parissa. Minä ja mieheni aloitimme nimittäin uuden kirjaprojektin. Teemme kirjaa eläkeikää lähestyville ja eläkkeelle äskettäin jo siirtyneille. Saimme mukaan yhteisen tuttavamme Kööpenhaminasta. Hän kirjoittaa vain yhden luvun, mutta sitäkin mielenkiintoisemman.

Tanskassa entiset hipit ovat keksineet elvyttää yhteisöllisen asumisen uudelleen. Kyseessä ei ole entisaikojen kommuunit vaan uudentyyppiset yhteisöllisen asumisen muodot, jotka tarjoavat sekä seuraa että omaa rauhaa silloin, kun sitä tarvitsee. Odotan todella innolla tätä tekstiä! Onhan Suomessakin jo uudentyyppisiä kokeiluja, mutta kyllä tanskalaiset ovat meitä edellä.

Kaikki, jotka ovat tehneet töitä kirjojen parissa, tietävät, että kirjan teko on hidasta. Tarkoituksemme on saada kässäri valmiiksi ensi syksyyn 2018 mennessä. Kirja ilmestyy tammikuussa 2019, jos kaikki menee "po planu". Siihen väliin mahtuu oikovedoksia, kannen luonnoksia ja erinäinen määrä kaikenlaista tarkkaa työtä, tiedontarkistusta, nimien oikeinkirjoituksen varmistamista, painovuosien korjaamista ja muuta sälää.

7 kommenttia:

  1. Loistavaa. Odotamme innolla uutta kirjaa.

    VastaaPoista
  2. Kässärin pitäisi olla valmis ensi syksynä ja e-kirja heti sen jälkeen. Paperista versiota joutuu odottamaan hieman kauemmin.

    VastaaPoista
  3. Tätä kirjaa minä tulen tarvitsemaan.Marja

    VastaaPoista
  4. Odotamme malttamattomina kirjaa, mutta eikö ketään muuta häiritse otsikko? Silloin ennen vanhaan opetettiin: Aloimme kirjoittaa, Rupesimme tai ryhdyimme kirjottamaan, mutta Aloitimme kirjoittamisen! Muistelen kuitenkin lukeneeni, että tähän tuli jossain vaiheessa muutos ja joku uusi muoto hyväksyttiin. Ehkä juuri tämä?
    En löydä tarkoittamaasi "ei kommenttia"-nappulaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistat hyvin säännöt ja olet aivan oikeassa! Juuri noin pitäisi sanoa, jos haluaa ilmaista itseään kieliopillisesti oikein.

      Yleensä säännöt muuttuvat ajan kanssa. Se, mikä on ensin vain yleiskielessä, voi jossain vaiheessa siirtyä kieliopillisesti hyväksytyksi muodoksi. Nykyään hyväksytään esimerkiksi sekä Alkoi kirjoittaa että Alkoi kirjoittamaan -muodot. "Vanhan koulun kasvattina" jälkimmäinen muoto särähtää edelleen minun korvaani, mutta olen päättänyt hyväksyä kehityksen. Kieli muuttuu.


      Käytän itse tässä blogissa yleiskieltä, en aivan täysin kieliopin mukaista kieltä, sillä haluan puhua omalla äänelläni.

      Tulevassa kirjassa kustannustoimittaja onneksemme huolehtii siitä, että kieli on kaikin puolin muodollisesti oikein ja korrektia. Hän karsii kaikki pilkku- ja muotovirheet sekä vetää punakynää slangi- ja muureilmaisujen ylle. Hyvä niin.

      Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista