Sivut

maanantai 30. lokakuuta 2017

Kannattaako kirjamessuilla käydä?


Helsingin Kirjamessut päättyivät sunnuntaina ennätykseen. Messuilla vieraili yli 84 000 kävijää. Kävijöiden joukossa oli paljon meitä, jotka pystyivät tulemaan messuille kesken päivää, mutta myös koululaisia ja nuoria aikuisia. 

Minäkin ehdin käydä siellä kahdesti. Ensimmäisellä kerralla kiertelin kustantajien ja kirjakauppojen osastoilla ja sunnuntaina metsästin edullisia alekirjoja, kuuntelin lavaohjelmaa ja kävin ostamassa ne tietyt kirjat, jotka halusin ehdottomasti omakseni. Yksi niistä oli Yuval Noah Hararin Sapiens. Ihmisen lyhyt historia. Luin kirjan jo viime vuonna mutta halusin sen omaan käsikirjastooni.

Paljon ohjelmaa

Ohjelmaa oli tarjolla yllin kyllin - lapsille omaa ohjelmaa, runoista pitäville teemapäivä ja lukemattomia kirjailijahaastatteluja ja keskusteluja sekä Käännösmaailma ja Tiedetori. Myös harrastajakirjoittajille ja lukupiiriläisille oli varattu omat tilat. 

Paljon myös muuta

Kirjamessujen ohessa olivat antikvariaatit, postimerkkimessut, levymessut sekä viini- ja ruokamessut  ja paljon muuta. Tarjolla oli mm. postikortteja, hiustenkuivaajia, metrilakua ja koruja.

Itse en jaksanut käydä kaikilla osastoilla ja välillä oli sellainen tunne, että 
enemmän kirjoja ja vähemmän muuta sälää, please. 

Kysymys

Mitä mieltä te olette? Kannattaako kirjamessuja kehittää kirjamessuina vai tarjota yleisölle monipuolinen kattaus asiaa ja siinä sivussa myös kaikenlaista muuta? 

Helsingin Kirjamessuilla lokakuussa 2017.

2 kommenttia:

  1. hei,

    minulle kirjamessut itsessään olisi riittävä. Helsingin kirjamessut on sen verran laaja tapahtuma ettei minulla riitä aika eikä energia lisäsälään tutustumiseen,

    yt. Manta

    VastaaPoista
  2. Viinimessut kirjamessujen yhteydessä on kyllä hyvä lisä!

    VastaaPoista