Sivut

torstai 2. marraskuuta 2017

Terveysvinkki

Kun vanhenee riittävästi, kroppa alkaa rapistua sisältä ja ulkoa. Ihminen pienenee ja kuivuu, lihakset menettävät kimmoisuutensa, luusto haurastuu. Me yli 6-kymppiset tiedämme tämän yleensä jo kokemuksesta.

Nyt viimeistään pitäisi kiinnittää huomiota kolesterolitasoon, verenpaineeseen ja painoindeksiin sekä huolehtia riittävästä liikunnasta ja ravitsemuksesta. Tupakasta ja liiallisesta alkoholin käytöstä olisi hyvä päästä eroon. Lääkärit suosittelevat meille kalkkia ja vitamiini D:tä.

Tyrninmarjaöljy auttaa

Itse löysin muutama vuosi sitten ystävän suosituksesta tyrninmarjaöljyn. Sitä voi käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti. Tyrninmarjaöljy voitelee limakalvoja, saa hiukset kiiltämään ja kynnet vahvoiksi. Kuivasta ihosta kärsivätkin saavat siitä apua.

Virosta ja Venäjältä edullisemmin

Tyrninmarjaöljyä voi ostaa suurista ruokakaupoista, luontaistuotekaupoista ja monista apteekeista Suomessa.

Mikäli liikutte Virossa tai Venäjällä, kannattaa tätä ihmeainetta ostaa sieltä, sillä hinnat ovat edullisemmat kuin Suomessa.

* Venäjällä öljyä saa apteekeista nimellä Maslo Oblepihovoje.

* Virosta öljyä löytyy ainakin apteekeista, luontaistuotekaupoista ja isoista ruokakaupoista. Vironkielinen nimi on Astelpajuõli. 

Tallinnasta öljyä saa edullisesti esimerkiksi osoitteessa Hobujaama 12/Narva maantee 9 E olevasta kaupasta. Kauppa on kahvilan yhteydessä. Paikka on hieman vaikea löytää, koska se sijaitsee sisäpihalla parkkipaikan vieressä. Kannattaa mennä Foorum-keskuksen läpi ja kääntyä sisäpihalla oikealle, jolloin jo näkee parkkipaikan.

Puolen litran pullo öljyä maksaa n. 22 €. Tämän öljyn pohjana on rapsiöljy, johon on lisätty tyrninmarjaa. Suositus on 2 - 3 teelusikallista kolme kertaa päivässä. Minä otan hörpyn aamulla suoraan pullosta ja hyvin toimii!

Pieni 10 ml pullo tyrninmarjasiemenöljyä maksaa n. 9 €, mutta sitä tarvitseekin ottaa vain ½ tl päivässä. Tämä pikkupullo sisältää vain tyrninmarjaöljyä.

Osoitteesta www.tervix.ee löytyy lisätietoa tuotteista. Tervixen nettikaupassa hinnat ovat hieman edullisemmat mutta hintoihin pitää lisätä toimituskulut Suomeen.

PS. Tämä ei ole maksettu mainos.

Kysymys?

Onko teillä omia terveysvinkkejä, jotka haluatte jakaa? Kommenttikenttä sopii siihen hyvin.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Toimii sekä öljynä, jauheena että kapseleina. Jauhetta voi lisätä esimerkiksi leivonnaisiin, salaatteihin ja itse tehtyyn sinappiin.

      Poista