Sivut

torstai 4. tammikuuta 2018

Mistä tietää, että uusi vuosi on alkanut?

Uusi vuosi alkaa usein pakkasilla, mutta nyt mittari näyttää kolmea lämpöastetta ainakin stadin keskustassa ja jalkakäytävät ovat kuivia. Lunta ei näy missään.

Jouluvieraat ovat lähteneet

Varma merkki siitä, että juhlaviikot ovat ohi, on jouluvieraiden poistuminen maasta. Ulkomailla asuva systerini lähti eilen. Myöhäistämällä lähtöään vuorokaudella hän säästi Finskin lipuissa satasen. Suurin osa Suomeen joulua viettämään tulleista poistui ilmeisesti maasta viimeistään toinen päivä tammikuuta. Jäljelle jääneille Finnair antoi alennusta.

Systeri pakkasi laukkuunsa muun muassa Mifua, Härkistä, Nyhtökauraa, tofua ja muita uutuusherkkuja. Näille olisi kuulemma hyvät markkinat Keski-Euroopassa, jossa vastaavia tuotteita ei ole riittävästi. Hän osti myös uudet silmälasit ja vaatteita sekä kaikenlaista muuta tarpeellista.

Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko euroja ulkosuomalaiset vieraat jättävät joulupyhinä Suomeen. Ulkomaalaisten turistien kulutuksesta Suomessa on paljon tietoa, mutta entäs nämä Suomen passilla matkustavat? He tulevat reittilennoilla eivätkä charterkoneilla, turistibusseissa tai joulun erikoisjunilla. Näin ollen he eivät kirjaudu turisteiksi.

Kesämatkatarjouksia ja muita varmoja merkkejä

Heti vuoden vaihtumisen jälkeen alkaa lehdissä olla kesämatkailmoituksia. Itse pähkäilen vielä, josko lähtisin jonnekin pakkasia pakoon. Entisaikojen suosittuja äkkilähtöjä ei ole enää yhtä paljon tarjolla kuin "silloin ennen". Valitettavasti.

Lehtien laihdutusjutut ovat myös varma merkki uudesta vuodesta. Vaihtoehtoja on runsaasti.

African Fashion Festival

Odotan innolla tulevaa lauantaita, jolloin järjestetään African Fashion Festival. Se, jos mikä, sopii hyvin tammikuuhun!

Talvi tulee sittenkin?

Nyt näyttää uhkaavasti siltä, että talvi tulee sittenkin myös Etelä-Suomeen. On aika ottaa komerosta rukkaset, joita minulla onkin Moskovan peruja kolme eri paria - pienille pakkasille, koville pakkasille ja Moskovan pakkasille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti