Sivut

torstai 11. tammikuuta 2018

Jambo! Tiedätkö tästä?


Värikkäitä sisustustuotteita
Tansania on ollut lähellä omaa sydäntäni lähes 40 vuoden ajan. Asuin siellä runsaan vuoden heti yliopistosta valmistuttuani. Mtwara, Lindi, Sansibar, Dar es Salaam ja monet eläinpuistot tulivat tutuiksi. Olen käynyt siellä monta kertaa sen jälkeenkin. Seuraan mielenkiinnolla maan kehitystä ja luen Hesaristakin aina ensimmäiseksi Tansaniaa koskevat uutiset.

KatjaKoo

Ilahduin suuresti, kun sain tietää nuoresta sisustussuunnittelijasta Katja Kokkoniemestä, joka on viimeisten kolmen vuoden aikana rakentanut verkostoa Tansaniassa. Hänen yrityksensä KatjaKoo työllistää tansanialaisia käsityöläisiä ja tuo palan Afrikkaa ulottuvillemme uniikkien sisustustekstiilien ja tuotteiden muodossa.

Katja Kokkoniemi


”Seuraava kontti saapuu syksyllä. Sieltä tulee värikkäitä tavaroita, jotka sopivat mainiosti esimerkiksi joululahjoiksi ja sisustustuotteiksi”, kertoi Katja, kun tapasin hänet tänään.
”Etsin nyt kuumeisesti yrityksiä, jotka haluaisivat tulla mukaan verkostoomme”, hän jatkoi.


Verkostossa on satoja käsityöläisiä, jotka osaavat tehdä hienoja tuotteita.

SideBySide -verkosto 

SideBySide on yhteistyöverkosto, jossa on mukana yrityksiä, koulutusorganisaatioita ja yhdistyksiä.
Yritykset voivat tilata tansanialaisilta kädentaitajilta tuotteita KatjaKoon kautta. Tavoitteena on saada ensimmäiset tuotteet joulumyyntiin tänä vuonna. KatjaKoo huolehtii siitä, että kädentaitajat saavat tuotteiden valmistukseen sopivan koulutuksen ja tuen. 

Kestävää kehitystä

Myös sinä voit vaikuttaa. Valitsemalla SideBySide -tuotteita tuet tansanialaisia naisia. Koulutus ja ansaitseminen omilla kädentaidoilla kasvattaa tyttöjen ja naisten itsetuntoa ja vahvistaa samalla naisten asemaa yhteiskunnassa. Valitse siis oikein! Silloin meillä kaikilla on hyvä olla. Hakuna matata!

Lisätietoja:
www.katjakoo.fi
www.sidebyside.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti