Sivut

maanantai 17. kesäkuuta 2019

Kirjoja ja kohtaamisia


Kaakkois-Suomeen on syntymässä kirjamessut – vihdoinkin! – kiitos Reuna-kustantamonTarja Tornaeuksen ja muiden aktiivien. Kymi Libri -kirjamessut järjestetään ensimmäistä kertaa 18. – 21. heinäkuuta Myllykoskella lähellä Kouvolaa.


Messujen päänäyttämö on Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa, sen galleria ja Wanha kirjahalli. Kirjahallissa ovat näytteilleasettajien pöydät ja messukirjakauppa. Paljon muutakin on tarjolla – molemmissa rakennuksissa on kahvila ja piha-alueelle pystytetään markkina- ja ruokatori. Ohjelmaa on myös lähellä sijaitsevassa Anjalankosken teatterissa. Kymijoella järjestetään kirjailijoiden vetämiä risteilyjä.

Kuvassa vasemmalla Tarja Tornaeus ja oikealla
messutuottaja Terhi Espo


      -  Messuilta voi ostaa uutuuskirjoja edulliseen messuhintaan ja luvassa on myös mielenkiintoisia kohtaamisia kiinnostavien kirjailijoiden kanssa. Kymi Librissä pääosassa ovat kirjailijat ja muut taiteilijat. Meillä on yli 100 esiintyjää, kertoo Tarja Tornaeus.

Kävin tutustumassa valmisteluihin viime viikolla. Tarja ja messutuottaja Terhi Espo esittelivät kirjamessujen ideaa ja mahtavaa Wanhaa kirjahallia, jota kunnostetaan parhaillaan messuja varten. Seiniä kiertävät valtavat kirjahyllyt ja kirjapinot. Lattialle on rakennettu kirjapinoista iloisen värisiä pöytiä. Siitä tulee superhieno tila!

Vanhat kirjat uusiokäytössä.
 Olen iloinen siitä, että olemme voineet herättää vanhat tilat uuteen käyttöön. Kulttuuri myös työllistää paikallisia ihmisiä. Se on tärkeää täällä Myllykoskella, totesi Tarja ja lupasi, että Kymi Libristä tulee jatkuva perinne.

Minulle tärkeä Kirjoittajayhdistys Paltta ry osallistuu myös messuille. Paltalla on siellä omaa ohjelmaa ja myynnissä jäsenten kirjoittamia kirjoja.

Kannattaa tulla paikalle! Päivän messupassi maksaa vain 10 euroa ja neljän päivän 25 euroa. 

Lippuja voi ostaa Netticket.fistä.

Lisätietoja: kymilibri.fi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti