Sivut

torstai 24. syyskuuta 2020

Ylös, ulos ja museoon!


Sain synttärilahjaksi Museokortin rakkaalta mieheltäni. Muutaman viikon odottelun jälkeen posti toi tänään varsinaisen kortin. Sitä ennenkin olisin jo päässyt museoon näyttämällä väliaikaista korttiani.

Kortilla pääsee noin 300 museoon. Voisin siis käydä tulevan vuoden aikana melkein joka päivä jossain museossa! Ajatus sekä innostaa että kauhistuttaa. Ei kai tässä nyt ole tarkoitus ryhtyä suorittamaan museoita ja näyttelyitä? 

Miten sitä kaikesta tästä tarjonnasta onnistuisi löytämään ne itseä kiinnostavat kohteet? En nimittäin erityisemmin nauti netissä roikkumisesta. En saa kiksejä verkkokaupoista, joten pelkään pahoin, että en jaksa roikkua aktiivisesti netissä seuraamassa museoidenkaan tarjontaa. Paperikirja vie voiton.

Tällä en kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö museot kiinnostaisi. Päinvastoin, kyllä taas kiinnostavat mutta eivät ihan kaikki museot. Työskentelin matkailualalla nuoruudessani melkein 10 vuotta. Sinä aikana ehdin käydä monissa eri museoissa ulkomailla. Jossain vaiheessa alkoi tuntua siltä, että kun on nähnyt yhden museon, on nähnyt ne kaikki. Varsinkin taidemuseot ja paikallismuseot menivät päässäni iloiseksi sekamelskaksi ja aloin jo vältellä uusien paikkakuntien museotarjontaa. Onneksi muutaman vuoden tauon jälkeen kiinnostukseni museoihin heräsi uudelleen.

En ole tosin vieläkään käynyt esimerkiksi traktorimuseossa tai meijerimuseossa. Tuskin käyn myöskään kaikissa kotiseutumuseoissa, vaikka aionkin alkaa harrastaa kotimaan matkailua. Sen sijaan monet taidemuseot, arkkitehtuurimuseo, designmuseo, Lapissa sijaitsevat museot, Kansallismuseo, merkittävien henkilöiden kotimuseot ja monet muut kiinnostavat oikein paljon.

Seuraavaksi pitäisi saada nostettua takapuoli sohvalta telkkarin äärestä ja lähteä ensimmäiseen museokohteeseen. Minkähän valitsisi? 

2 kommenttia:

  1. Hei ja myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut. Hyvän lahjan on puolisosi valinnut etenkin kun teillä siellä Uudellamaalla on paljon myös teemamuseoita. Meillä täällä periferiassa ovat eläkeläiset kuten minäkin ottaneet omakseen vakituiset museoperjantait. Silloin pääsee kuukauden ensimmäisenä perjantaina eläkeläinen maksutta museoihin. Tämä on ollut erittäin suosittua ja hyvä palvelu kaupungilta. Tällä hetkellä nämä perjantait on pistetty jäähylle koronan vuoksi. Tuo kirosana on myös aiheuttanut sen, että osa näyttelyistä joudutaan siirtämään hamaan tulevaisuuteen.

    VastaaPoista
  2. Elämää on varmasti koronan jälkeenkin ja museot pysyvät!

    VastaaPoista