keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Uusi normaali


Tässä elämää Uuden normaalin aikakaudella. Olen kuvassa lähdössä ruokakauppaan varustautuneena kertakäyttöisellä kasvomaskilla ja kertakäyttöisillä nitriilikäsineillä. Koska aloitin maskin käytön jo maaliskuussa, on euro jos toinenkin tullut jo kulutettua suojautumiseen.

Huomenna pitäisi lähteä skannaamaan kuvia, mutta Ilmatieteenlaitos lupaa kovaa myrskyä. Mietin, että on kai pakko mennä spåralla, vaikka yleensä tykkään kävellä kaikkiin paikkoihin. Seuraavaksi mietin, missähän minun HSL:n lippuni mahtaa olla. Siinä on vielä arvoa jäljellä. Ja heti sen jälkeen tajusin, että en edes muista, miten sillä kortilla maksetaan spårassa. Viimeisestä spåramatkasta on varmaan jo 7 kuukautta. Ei ihme, jos HSL:n tulot ovat tippuneet. Minunlaisiani, spåraa ja busseja vältteleviä, on varmasti monia muitakin korona-aikana.

Koronan lisäksi voi olla yksi toinenkin syy matkustajakatoon. Tämän päivän (16.9.20)  Hesari otsikoi yhden juttunsa seuraavasti: Helsinkiin halutaan edullisempi kertalippu. Kaupunginvaltuutettu Laura Rissanen on tehnyt asiasta valtuustoaloitteen. Hänen mukaansa tällainen "citylippu" lisäisi kiinnostusta joukkoliikenteeseen. Vihdoinkin joku ajattelee omilla aivoillaan! Kiitos siitä.

HSL:n vyöhykeuudistus nosti raitiovaunujen kertalipun hinnan 1,70 eurosta 2,80 euroon. Melkoinen kertakorotus! Näiden lippujen hinta kallistui huomattavasti enemmän kuin kausilippujen. Kun kertalipun hinta nousi, alkoivat yhdessä matkustavat pariskunnat ja perheet suosia omaa autoa. Se tuli halvemmaksi. Herää kysymys, eikö tätä yhteenlaskua voitu tehdä ennen kuin päätös hinnankorotuksista tehtiin? Hesarin mukaan Kuntayhtymä vastustaa yhden vyöhykkeen lippua.

Nyt järki käteen ja spåralippu takaisin, please!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti