Hei kaikki blogini lukijat!
Joulukuussa - 1.12, 7.12, 14.12 ja nyt 21.12 viimeisen kerran - julkaisen blogissani Kirjoittajayhdistys Paltta ry:n jäsenten kirjoittamia jouluaiheisia tekstejä.
Paltta on vuonna 1963 perustettu kirjoittajien yhdysside Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa. Paltalla on yli 150 jäsentä pääkaupunkiseutua myöten ja aktiivista toimintaa eri paikkakunnilla Kaakkois-Suomessa. Joulukalenteri päättyy tähän mutta toiminta Paltassa jatkuu. Tervetuloa mukaan!
Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!
Jouluruokia
Yritän saada selvää vieraskielisestä reseptistä. Salaattia,
suolakurkkua, mustaa kaviaaria, ravunpyrstöjä, kaprista, soijapaputahnaa,
keitettyä munaa, marinoituja vihanneksia ja teeren lihaa. Kaupasta ei
löytynyt teeren lihaa, joten tilalle on laitettava broilerin fileesuikaleita. Päälle etikasta, keltuaisesta ja oliiviöljystä
sekoitettua kastiketta. Nyt vihdoin Salat Olivier alkaa olla valmis. Vähän
vielä lehtipersiljaa koristeeksi.
Kinkku, rosolli ja kalat ovat jo pöydässä. Perunatkin valmiina liedellä. Laatikoista luovuimme jo vuosia sitten, kun ne eivät olleet kenenkään toivelistalla.
Ainut jouluvieraamme on vierashuoneessa vaihtamassa vaatteita. Mies viimeistelee kuusta ja laittaa latvaan sipulikupolin. Kuusi on täynnä eri puolilta maailmaa
hankittuja joulukoristeita – muistoja menneisyydestä. Ajalta, jolloin elämä oli
vielä normaalia.
Monen sortin salaatin olet saanut kehiteltyä. Viittaa vahvasti venäläiseen keittiöön suolakurkkuineen ja kaviaarineen. Toivottavasti on maukas, vaikka teeri on korvattu tavanomaisella linnunlihalla.
VastaaPoistaJoulupöydän salaatti on minulla vielä hakusessa. Muutto on saatettu päätökseen. Nautin isommasta tilasta. Oscar koirakin alkaa jo sopeutua.
Toivotan koko teidän seurueelle Hyvää Joulua. Miia
Toivottavasti viihdyt uudessa kodissasi.
VastaaPoistaSalaatti on tosiaankin tuliainen Venäjältä mutta sen on muistaakseni luonut ranskalainen kokki alunperin keisariperheelle.