Sivut

maanantai 21. joulukuuta 2020

Joulukalenteri nro 4

Hei kaikki blogini lukijat!

Joulukuussa - 1.12, 7.12, 14.12 ja nyt 21.12 viimeisen kerran - julkaisen blogissani Kirjoittajayhdistys Paltta ry:n jäsenten kirjoittamia jouluaiheisia tekstejä. 

Paltta on vuonna 1963 perustettu kirjoittajien yhdysside Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa. Paltalla on yli 150 jäsentä pääkaupunkiseutua myöten ja aktiivista toimintaa eri paikkakunnilla Kaakkois-Suomessa. Joulukalenteri päättyy tähän mutta toiminta Paltassa jatkuu. Tervetuloa mukaan!

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Jouluruokia

Yritän saada selvää vieraskielisestä reseptistä. Salaattia, suolakurkkua, mustaa kaviaaria, ravunpyrstöjä, kaprista, soijapaputahnaa, keitettyä munaa, marinoituja vihanneksia ja teeren lihaa. Kaupasta ei löytynyt  teeren lihaa, joten tilalle on laitettava broilerin fileesuikaleita. Päälle etikasta, keltuaisesta ja oliiviöljystä sekoitettua kastiketta. Nyt vihdoin Salat Olivier alkaa olla valmis. Vähän vielä lehtipersiljaa koristeeksi.

Kinkku, rosolli ja kalat ovat jo pöydässä. Perunatkin valmiina liedellä. Laatikoista luovuimme jo vuosia sitten, kun ne eivät olleet kenenkään toivelistalla. 

Ainut jouluvieraamme on vierashuoneessa vaihtamassa vaatteita. Mies viimeistelee kuusta ja laittaa latvaan sipulikupolin. Kuusi on täynnä eri puolilta maailmaa hankittuja joulukoristeita – muistoja menneisyydestä. Ajalta, jolloin elämä oli vielä normaalia.

Ritva Kattelus, Helsinki


Kuvat: Pixabay.

2 kommenttia:

  1. Monen sortin salaatin olet saanut kehiteltyä. Viittaa vahvasti venäläiseen keittiöön suolakurkkuineen ja kaviaarineen. Toivottavasti on maukas, vaikka teeri on korvattu tavanomaisella linnunlihalla.
    Joulupöydän salaatti on minulla vielä hakusessa. Muutto on saatettu päätökseen. Nautin isommasta tilasta. Oscar koirakin alkaa jo sopeutua.
    Toivotan koko teidän seurueelle Hyvää Joulua. Miia

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti viihdyt uudessa kodissasi.
    Salaatti on tosiaankin tuliainen Venäjältä mutta sen on muistaakseni luonut ranskalainen kokki alunperin keisariperheelle.

    VastaaPoista