Sivut

sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Täydellinen terassikeli

Kävelemme mieheni kanssa monta kertaa viikossa saman reitin, noin viisi kilometriä - kotoa ensin Kauppatorillle ja sieltä sitten kohti merenrantaa ja Eiraa. Matkaan on lähdettävä ennen ruotsinlaivan saapumista, jotta vältämme laivalta purkautuvien matkustajien ja autojen ruuhkat.

Reitin varrella on monta houkutusta - ihania kahviloita, skumppabaareja ja aurinkoterasseja ja lukemattomia jäätelökioskeja. Stadi on nyt parhaimmillaan. Sää on niin samettia, että ei haittaa vaikka keskustaan on pystytetty karamellinvärisiä betonisia ajoesteitä. Onnistunut väritys! Ajoesteillä rajoitetaan yksityisautoilua siellä, missä presidentit Putin ja Trump liikkuvat huomenna maaanantaina.

Sunnuntai-aamuna ei keskikaupungilla näkynyt vielä tavallista enempää amerikkalaisia tai venäläisiä. Yhdysvaltojen suurlähetystön väkikin taisi olla vielä täydessä unessa, sillä lähetystön merenpuoleisella pihalla ei ollut ketään.

Onneksi Finlaysonin myymälä Espalla on havahtunut vieraiden tuloon. Se lupaa ikkunassaan antaa tasa-arvon nimissä myös The First Ladylle ja hänen venäläiselle kollegalleen saman alennuksen kuin meille muillekin...ja kehottaa samalla tekemään hyviä päätöksiä. Niitä me kaikki odotamme.




Jos presidentit eivät muuten meinaa löytää yhteistä kieltä, niin suosittelen heille kävelyä Kaivopuiston rantaan nauttimaan viilentävää juomaa. Aurinko paistaa, hanhet tepastelevat  poikueineen puistossa ja joutsenet lipuvat rannassa. Ei tällaisessa ympäristössä kukaan jaksa pullistella ja pönkittää omaa egoaan. Turhaahan se muutenkin on. Aito kunnioitus syntyy vain oikeista teoista.

4 kommenttia:

  1. Finlaysonin tempaukset ovat hauskoja.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, kelit ovat tänä kesänä mitä parhaimmat. Lämmin ja aurinkoinen sää on hyvä alusta kansainvälisille keskusteluille ja muillekin ongelmien ratkaisun etsinnöille. Olihan se maailman johtajien tapaaminen suuri mediauutinen, mutta tulokset taisivat jäädä laihoiksi. Keskustelun ja kompromissien tarvetta maailmassa riittää, mihinkäs ne häviäisivät, kun ihmisiä olemme. Toivotaan, että ei hullumaksi mene.

    VastaaPoista
  3. Pahoin pelkään, että voi mennä vielä hullummaksikin, vaikka en tietenkään sitä toivo.

    VastaaPoista