Sivut

sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Akvaario, taulu vai tarjoiluvaunu?

Kuulun niihin ihmisiin, jotka ovat tyytyväisiä kotinsa sisustukseen monta vuotta kunnes iskee ihan hirveä sisustusvimma. Yhtäkkiä huomaan, että puolet kodin huonekaluista on sellaista roinaa, että haluaisin niistä eroon. Verhotkin tuntuvat roikkuvan velttoina. Valo ei riitä eikä matot miellytä. Sohvatyynytkin olisi pitänyt uusia jo kauan sitten. Mitä silloin kannattaa tehdä?

Pidä silmät auki

Sen verran on jo onneksi ikää ja kokemusta, että en enää ryntää ostoksille, kun sisustusvimma iskee. Olen virheostoksista oppinut, että minun ei ainakaan kannata ostaa vain yhtä huonekalua kerrallaan. Odotan mieluummin vaikka viisi vuotta ja uusin sitten kerralla isomman osan. Näin ainakin teoriassa saan paremmin yhteen sopivia kokonaisuuksia.

Isot akvaariot hotellien auloissa ja muissa avarissa tiloissa
ovat hienoja, mutta eivät sovi kovin hyvin pieniin kerrostalohuoneistoihin.

Liikkuessaan ulkona ja ulkomailla kannattaa kuitenkin pitää silmät auki. Hienoja esineitä ja ideoita on tarjolla valtavasti. Käyn matkoilla nykyään enemmän huonekaluliikkeissä ja gallerioissa kuin turistikaupoissa tai vaatekaupoissa.

Matkamuistot

Isoa sohvaa on vaikea ostaa ulkomailta, jos kaupalla ei ole kohtuuhintaista toimitusta. Sen sijaan pienempiä tavaroita voi itsekin kantaa matkatavaroina, varsinkin jos matkustaa laivalla tai junalla. Eräs tuttavani toi matkamuistona polkupyörän, toinen osti hienon tuolin. Yksi raahasi  mukanaan ison peilin.

Olen vasta nyt vanhemmiten alkanut roikkua netissä ihailemassa valikoimia. Paikalliset vepsäläiset, maskut, iskut ja askot eivät anna oikeaa kuvaa tarjonnasta. Maailma on täynnä upeita esineitä. Ei niitä välttämättä tarvitse itselle ostaa. Minä ainakin saan paljon iloa jo pelkästä katselemisesta.

Oikealla oleva kuva ei tee oikeutta tälle kaunokaiselle - funkkishenkinen tarjoiluvaunu, jonka putkirunko on kromattua terästä.

Olen käynyt jo vuosia Kaapelitehtaalla Taidemaalariliiton myyntinäyttelyssä. Valitettavasti hintataso on nykyään aika korkea. Tiedän monta, jotka ovat jättäneet ostokset tekemättä korkeiden hintojen takia.

Minulla on teille kaikille pieni vinkki: menkää Viron gallerioihin. Siellä on myynnissä hienoja tauluja kohtuuhintaan.

Alla oleva taulu on Riina Rillon maalaus Rakveren keskustan galleriasta.




Kysymys: Iskeekö sinuun joskus sisustusvimma?

2 kommenttia:

  1. Juuri on paraikaa sellainen meneillään :). Muutimme uuteen kotiin elokuussa, ja vieläkin on sisustaminen kesken. Totta on, että jos ei tavallisissa huonekalukaupoissa oleva tavara kiinnosta, vaivaa on nähtävä kärsivällisesti. Meillä lisäksi sekin hidaste, ettemme matkusta ulkomailla. Sen sijaan kotimaan gallerioita ja vanhojen tavaroiden putiikkeja ja muita yksilöllisiä pikkupuoteja aiomme kiertää seuraavat vuodet aina, kun liikkeelle pääsemme.

    VastaaPoista
  2. Eevalta tuli tosi hyviä vinkkejä. Kiitos niistä! Totta kai kannattaa koluta kotimaisia vanhojen tavaroiden puoteja ja huutokauppoja sekä gallerioita.

    VastaaPoista