Sivut

torstai 21. maaliskuuta 2019

Morogorosta maailmalle


Haluatko olla edistämässä eettistä yhteistyötä Afrikan naisten ja perheyhteisöjen hyväksi? Muuttaa maailmaa paremmaksi kori korilta? Antaa turvakodin naisille mahdollisuus työllistyä? Jos haluat, tämä uudentyyppinen toiminta voi olla juuri sinua varten.

SideBySide

SideBySide on Katja Kokkoniemen perustama yhteistyöverkosto, jonka avulla Tansanian Morogorossa tuetaan naisten kädentaitoja ja työllistymistä. Toiminta perustuu YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin, eettisiin ja ekologisiin arvoihin. Siinä yhdistyvät reilu kauppa, kehitysyhteistyö ja liiketoiminta.

Naiset valmistavat tuotteet pääasiassa järvikaislasta. Taipuisa järvikaisla sopii hyvin erilaisten korien, kassien ja mattojen valmistukseen.

Itselläni on tansanialaisesta järvikaislasta ja lehdistä valmistettuja koreja, jotka ostin jo vuonna 1980 eli lähes 40 vuotta sitten Etelä-Tansaniasta!

Korit ovat edelleen täysin käyttökelpoisia eikä niissä näy minkäänlaisia kulumisen merkkejä, vaikka keskuslämmitystalossa korit joutuvatkin sopeutumaan talvella lämmitykseen ja kesällä kosteampaan ilmaan. Ne ovat säilyttäneet muotonsa, vaikka ne on pakattu välillä myös muuttokuormiin ja siirretty maasta toiseen.

Korit ovat näkyvällä paikalla työhuoneessani muistuttamassa minua mielenkiintoisesta elämänvaiheesta Tansanian lämpimän auringon alla. Palaan sinne ajatuksissani usein.


SideBySide etsii Suomesta jälleenmyyjiä naisten valmistamille tuotteille. Nämä tuotteet sopivat esimerkiksi liikelahjoiksi ja vähittäismyyntiin.

Lue lisää: www.sidebyside.fi.



African Fashion Festival

PS. Käy tsekkaamassa myös osoitteessa https://mesenaatti.me African Fashion Festival -joukkorahoituskampanja

Olin viime vuonna itse mukana katsomassa muotinäytöstä ja voin vilpittömästi sanoa, että kokemus oli aivan fantastinen.  Värikästä, rentoa ja hauskaa! Suosittelen!

Pääsylippuja voi ostaa vain rahoittamalla Mesenaatin kautta kampanjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti