Sivut

tiistai 24. syyskuuta 2019

Mitä tietoja sinusta on somessa?

Oletko koskaan googlettanut omia tietojasi? Itse teen sitä noin kerran vuodessa varmistaakseni, että mitään sopimatonta ei ole nimiini laitettu.

Tällä kertaa sain heti aamiaiseksi hyvät naurut. Kun etsin tietoja itsestäni, Google toi tiedokseni myös osan mieheni tiedoista, koska olemme kirjoittaneet yhdessä kirjoja. Myös verkkokauppa Adlibris tiesi kertoa, että Tom on ollut mukana kirjoittamassa kirjoja Uraopas, Eläkettä & eliksiiriä sekä Curtains.

Tämä on kuvakaappaus verkkokirjakaupan sivusta. Pahoittelen
kuvan heikkoa laatua.


Jos en tietäisi paremmin, olisi tämä "urapolku" kirjoittajana ihan uskottava. Ensin mies kirjoittaa kirjan urasuunnittelusta, sitten kun oma eläkkeellelähtö on ajankohtainen, kirjoittaa hän kirjan eläkkeellelähdöstä, ja kun vuodet vierivät, tulee ajankohtaiseksi kirjoittaa kirja kuolemasta ja hautaamisesta. Loogisesti ihan järkeenkäypää... MUTTA...

Curtains-kirjan on kirjoittanut samanniminen mies kuin oma rakas mieheni, mutta kyseessä on kuitenkin ihan toinen mies.

Tämä toinen mies asuu Kanadassa, hän kirjoittaa englanniksi ja on  hautausurakoitsija. Hän kirjoittaa kirjassaan Curtains omasta työstään. Meidän Tompalla ei ole mitään tekemistä tämän kirjan kanssa, vaikka Adlibriksen mainonnasta voisi niin päätelläkin.

Onneksi tämä ei ole niin vakavaa. Myös itselläni on samanniminen kaksoisolento Helsingissä. Hyvin aktiivinen hänkin. Olemme Tompan kanssa saaneet jo monet hyvät naurut näistä nimisotkuista.

Kysymys: Oletko sinä etsinyt tietoa itsestäsi Googlesta?





1 kommentti:

  1. Osoittautui hankalaksi selvittää, mitä tietoja minusta on. Yritys päättyi latauskierteeseen enkä saanut lainkaan selville, mitä tietoja minusta olisi kerätty. Google on minulle lähinnä hakukone, niitä hakemiani osoitteita voisi löytyä, mutta en niitäkään löytänyt. Nimeni on yleinen, voi siis olla, että dataa on yksinkertaisesti aivan liikaa, eikä valtaosa koskisi minua.

    VastaaPoista