Sivut

torstai 14. toukokuuta 2020

Jotain vanhaa, jotain uutta

Jotain vanhaa

Jotain on onneksi pysyvää, sillä kevät on tullut niin kuin aina ennenkin! Talvitakin saa nyt viimein heittää komeron nurkkaan ja päälle voi pukea jotain kevyempää.

Värikkäät kukat ovat jo nupussa puistoissa ja rakennusten edessä. Vielä vähän aikaa ja saamme ihailla kukkaloistoa.

Lehtipuissa on jo pienet vihreät lehdenalut ja kirsikkapuut ovat nyt kauneimmillaan.

Vaikka en ole mikään viherpeukalo, olen jo vuosia ihaillut Helsingin kaupungin istutuksia. Jotkut puistoista ovat niin kauniita, että sielu lepää siellä istuessa ja nauttiessa väriloistosta. Tunnistan tulppaanin ja ruusun, mutta suurin osa hienoista kukista ja pensaista jää minulle tuntemattomiksi. Ei haittaa. Arvostan kasvien kauneutta ja kiitän sitä kaupungin puistotyöntekijää, joka ne on meidän kaikkien iloksi puistoon istuttanut. Vaikka tätä kauneutta kestää vain muutaman kuukauden, ovat ne kaikki päivät ja viikot vaivan ja verorahojen väärti. Rahaa palaa paljon turhempiinkin kohteisiin.

Jotain uutta

copyright: Running Wyld

Myös uudet ilmiöt leimaavat tätä kevättä koronan takia. Luovuus ja mielikuvitus ovat nyt voimissaan. Netissä kiertää uskomattomia ja hauskoja oivalluksia ja huumoripläjäyksiä, joilla ihmiset viihdyttävät itseään ja muita. Tässä niistä yksi. Kuvan sammakko pohtii viinilasi vatsan päällä (vapaasti käännettynä), että "hänen täytyy pitää sosiaalista etäisyyttä jääkaappiin, jotta hän saisi madallettua vatsakumpuaan". Samoja ajatuksia alkaa olla kieltämättä itsellänikin.

En tiedä, kuinka pitkän matkan tämä sammakko on jo vaeltanut, mutta itse sain sen Sveitsistä. Sveitsiin sammakko oli tullut Irlannista. Minneköhän sen matka täältä jatkuu?

Pysykää terveinä ja iloisella mielellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti