Sivut

keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Kesä ei ala ilman mökin siivousta

Toukokuinen myöhäisilta mökillämme. Harvoin on näin tyyntä ja rauhaisaa.

Olimme mökillä siivoamassa talven jäljiltä. Kevätsiivous ei kuulu suosikkitöihini mutta pakkohan se on sekin tehdä. Varsinkin nykyään, kun mökin laajennuksen jälkeen pienet päästäiset tai mitkä lie metsähiiret pääsevät jostain raosta sisälle mökkiin talven aikana ja sotkevat paikat. Siivottavaa riittää, vaikka käymme mökillä myös talvisin ja siivoamme silloinkin. Emme ole saaneet apua rotanloukuista, hiirenpyydystyshärpäkkeistä, käytetyn kissanhiekan hajusta emmekä hiiribaareista.

Olen nyt saanut tarpeekseni tästä mellastuksesta ja heti kun Korona helpottaa, kutsun mökille korjaajan, joka tukkii kaikki raot ja reiät. Jokohan sitten helpottaisi?

Kesämökit kiinnostavat

Nyt kun Korona on lopettanut turistimatkat ulkomaille, käyvät kesämökit hyvin kaupaksi Suomessa. Myös nuoret ovat taas kiinnostuneita hankkimaan mökin. Mökkeily muuttaa muotoaan, kun nuoremmat alkavat periä kesämökkejä enenevässä määrin tällä vuosikymmenellä, mutta mökkeilyn loppumista ennustaneet joutuvat nyt toteamaan olleensa väärässä. Mökkeilyinto ei osoita laantumista.

Tämän tiesi jo Avisadon keväällä julkaisema kirja Mökkeilyä & mansikoita, joka on nyt todella ajankohtainen. Sopii hyvin myös lahjaksi eikä hintakaan päätä huimaa.


Kirjaa saa muun muassa Avisadon verkkokaupasta ( https://www.avisado.fi/tuotteet.html )               hintaan 20 €/kpl + toimituskulut. Kirjaa myyvät myös muut hyvin varustetut kirjakaupat ja sen voi lainata halutessaan myös kirjastoista.

2 kommenttia:

  1. Mökin kevätsiivous on kyllä aina yhtä työläs homma. Lahjoimme pojan auttamaan viikonlopuksi niin sujui helpommin. Siitä huolimatta mökkeily on kyllä ihan parasta.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin alkaa mökkikausi aina keväisin suursiivouksella. Välillä kyllä haaveilen, että palkkaisin hommaan siivoojan, sillä siivous ei ole lempipuuhaani. Meilläkin koronan vuoksi tuli vietettyä enemmän aikaa mökillä kuin edellisvuosina. En yhtään ihmettele, että mökkikauppa on käynyt kiivaammin.

    VastaaPoista