Sivut

maanantai 17. toukokuuta 2021

Kesän menovinkki

 

Suomi on perinteisesti ollut täynnä kaikenlaisia kesätapahtumia, mutta yksi uusi tulokas on ylitse muiden - ainakin minun mielestäni. Kaikille tiedoksi, että Kymi Libri 2021 -kirjamessut tulevat taas. Ne järjestetään Myllykoskella lähellä Kouvolaa nyt toista kertaa. Avajaiset ovat torstaina 22.7 ja messut päättyvät sunnuntaina 25.7.2021. Ne ovat ensimmäiset kirjamessut koronan jälkeen. 

Kymi Librissä on tuttua kirjamessuohjelmaa kuten kirjailijahaastattelut ja paneelikeskustelut mutta siellä on paljon ihan omaakin. Jokiristeilyllä yleisö pääsee kuulemaan mm. Mika Hentusta, Arvo Tuomista ja Tarja Jussilaa. Kirjailijat ja lukijat voivat tavata toisiaan yhteisillä aamiaisilla. Messut päättyvät sunnuntaina kirjailijoiden ja Mypan Ruutiukkojen jalkapallomatsiin.

Kirjamessuista on tullut pienellä paikkakunnalla koko kylän yhteinen tapahtuma. Mukana menossa ovat monet kustantamot ja myös Kaakkois-Suomessa vaikuttava Kirjoittajayhdistys Paltta ry, jolla on messuilla oma pöytä. Vieraita tulee läheltä ja kaukaa. Jo itse paikka on näkemisen arvoinen. Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa sekä Reunan kirjakauppa ja kirjakahvila saavat hymyn huuleen.

Nostan hattua Reuna Kustantamon tehonaiselle Tarja Tornaeukselle, jonka ideasta Kymi Libri on syntynyt. Tarja on näyttänyt meille kaikille, että paikkakunnan pienuus ei ole mikään este ison kulttuuritapahtuman järjestämiselle. Kaikki on mahdollista, kun on hyvä idea, paljon energiaa ja innokkaita avustajia ja yhteistyökumppaneita.

Suomi tarvitsee lisää tarjoja! Lukeminen kannattaa aina!

Kymi Librin ohjelma löytyy tästä linkistä: https://kymi-libri.fi/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti