lauantai 10. maaliskuuta 2018

Taas on se aika vuodesta!

Taas on se aika vuodesta, kun Kaapelitehtaalla järjestetään Taidemaalariliiton teosvälitys. Tapahtuma on jo useamman vuoden kuulunut suosikkeihini.

Tarjolla on 1600 teosta 600 eri taiteilijalta. Se on mahtava kattaus hienoa taidetta. Ja mikä parasta - halutessaan voi ostaa lempitaulunsa ja sen saa samantien mukaansa, ei tarvitse odottaa näyttelyn päättymistä.

Moni ostaakin - saamieni tietojen mukaan tauluja menee kaupaksi lähes parinsadantuhannen euron edestä. Sillä summalla on jo merkitystä suomalaisten taiteilijoiden elantoon.

Eilen tv-uutisissa kerrottiin, että moni suomalainen ostaisi taidetta enemmänkin, mutta kaikki eivät löydä kiinnostavia ostopaikkoja. Tämä Kaapelitehtaan näyttely on varmasti sellainen.

Teosten hinnat vaihtelevat muutamasta satasesta useampaan tuhanteen. Kyseessä on tunnustettujen ja ansioituneiden taiteilijoiden myyntinäyttely, joten hinnat ovat sen mukaisia. Moni taidemaalari myy teoksiaan edullisemmin suoraan ateljeestaan, mutta Kaapelitehtaan teosvälityksellä on puolensa. Muutamassa tunnissa saa hyvän käsityksen nykytarjonnasta.

Yleisöä varten on koottu mappeja, joissa on teosvälitykseen osallistuvien taidemaalarien ansioluettelot ja yhteystiedot. Kirjoitan aina muistikirjaani minua kiinnostavien taiteilijoiden tiedot. Kuka tietää, vaikka pistäytyisin joskus heidän ateljeessaan.

Kävelen yleensä näyttelyn läpi kolmeen kertaan ja vaihtelen reittejä, jotta eri taulut nousevat esiin. Joka kerta on käynyt niin, että muutama taulu alkaa "pyöriä päässä". Niissä on jotain minua kiehtovaa. Kalliiksihan se tulee, mutta voin vakuuttaa, että taulut näyttävät vielä paremmilta kotona. Kotona ne pääsevät yksilöinä esiin. Ne ovat harvinaisuuksia, eivätkä osa kuudensadan taulun kokoelmaa.


Yleiskuvia teosvälityksestä Kaapelitehtaan
ensimmäisestä kerroksesta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti