Sivut

perjantai 13. huhtikuuta 2018

Joko olet hankkinut liput?

Nyt ne ovat taas myynnissä. Ai mitkä? No tietysti Lappeenrannan balettigaalan liput. Gaala järjestetään jo yhdeksännen kerran elokuussa 2018. Balettigaalan taiteellisena johtajana toimii Juhani Teräsvuori, jolla on hyvät verkostot ympäri maailmaa. Niinpä me balettigaalafanit olemme saaneet nauttia vuosien mittaan upeista esityksistä. Tänä vuonna esiintyjiä tulee ainakin Portugalista, Italiasta, Koreasta, Virosta ja Suomesta.

Lappeenrannan balettigaalasta tekee mielenkiintoisen se, että siellä on tarjolla sekä klassista balettia että modernia tanssia. Ensi kesänä suhde on 40 - 60. Useat tuttavani, jotka eivät ole varsinaisesti klassisen baletin ystäviä, ovat nauttineet gaalasta juuri tämän monipuolisuuden takia. Tarjolla on aina hieno kattaus taitavien tanssijoiden esityksiä eri puolilta maailmaa. Ei ihme, että gaalaan tullaan Helsingistä asti. Myös Hesari noteeraa tapahtuman yleensä näkyvästi.

Kuvituskuva. CCO Creative Commons.
Korealaisia tanssijoita

Korean Universal-baletin tähdet Hyang-Gee Hong ja Konstantin Novoselov tulevat ensi kertaa Lappeenrantaan. He esittävät muun muassa kuutamo-dueton korealaiseen kansantaruun perustuvasta baletista Shim Chung.

Gaalan pääesiintyjä Introdans

Hollantilainen Introdans-ryhmä on balettigaalan pääesiintyjä tänä vuonna. Ryhmä vieraili gaalassa myös vuonna 2015.

Lappeenrannan balettigaala järjestetään tänä vuonna perjantaina 24. ja lauantaina 25. elokuuta. Perjantaina on vain yksi esitys klo 19, mutta lauantaina voi valita klo 14 ja klo 19 esityksen välillä.
Liput alk. 77,50 €. Liput ovat nousseet vuosien mittaan aika paljon, mutta kyllä ne ovat vieläkin hintansa väärti. Lippuja voi tilata esimerkiksi www.lippu.fistä.


Kuvituskuva. CCO Creative Commons. 

2 kommenttia:

  1. Suosittelen tuota Lappeenrantaa! En ihan kaikissa ole ollut, mutta jokaisesta gaalasta on jäänytjotain myöhemmin muisteltavaa. Ja jos ei muuta niin suomalaisen kesäillan sää ;-) ---Ja meidän pääkaupunkilaisten on syystä syynätä myös omaa oopperaamme. Kävin katsomassa Next Steps -"gaalan", jossa Kansallisbaletin nuoret esiintyivät (liput kalleimmillaan 20,-). Yleisö eli vahvasti mukana ja näimme hienon kantaesityksen baletille Sand. Se varmaan nähdään muuallakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, stadissa on hyvä tarjonta....myös monia ulkomaalaisia ryhmiä kuten esim. äskettäin esiintynyt slovakialainen tanssiryhmä ja pian tuleva balettiryhmä Georgiasta.

      Poista