Sivut

maanantai 20. huhtikuuta 2020

Narvan reissu


Russia Estonia, Fortress Of Ivangorod

Huomenna ti 21.4 aioimme alkuperäisen suunnitelman mukaan lähteä ystävän kanssa Narvaan. Odotin matkaa innolla, sillä olin vain pari kertaa aikaisemmin ajanut Narvan ohi matkalla Tallinnasta Pietariin mutta en ollut koskaan pysähtynyt kaupungissa.

Nyt tämä Narvan reissu siirtyy valitettavasti hamaan tulevaisuuteen.

Olemme harrastaneet Viroon tutustumista jo useamman vuoden ajan ja tavoitteemme on vierailla kaikissa Viron kaupungeissa. 

Olemme nyt puolivälissä tavoitettamme. Tallinna, Pärnu, Kuressaari, Tartto, Kärdla, Haapsalu, Paldiski, Viljandi ja Rakvere on jo nähty. Narva oli seuraavana listassa.

Tämän matkan peruuntuminen kirpaisee enemmän kuin koko Uudenmaan saartorengas ja karanteeni. Mutta minkäs teet...

Estonia, Narva, Hermann Festivals
Narvan linna Viron ja Venäjän rajalla.
Pitää henkisesti varautua myös siihen, että juhannusjuhlat ja juhannuksen jälkeinen Pietarin matkakaan eivät toteudu alkuperäisen suunnitelman mukaan. Amerikkalaiset ystävämme ilmoittivat vähän aikaa sitten, että heidän lentonsa Suomeen kesäkuussa on peruttu. Meidän oli tarkoitus viettää juhannus yhdessä suuren ystäväjoukon kanssa ja lähteä sen jälkeen amerikkalaisten kanssa Pietariin. Pieleen meni sekin suunnitelma...

Olimme poikkeuksellisesti varanneet tälle vuodelle myös pari muuta matkaa. Nekään tuskin toteutuvat.

Paniikki alkaa hiipiä mieleen, kun vähitellen valkenee, että terassikausista paras eli kevään terassikausi on jo peruttu, vappua ei tule perinteisessä mielessä, tuskin juhannustakaan eikä todennäköisesti myöskään mökkikauden lopettajaisia. Voi olla, että systerikään ei pääse ulkomailta kesälomalle Suomeen. Onkohan joulukin jo peruttu?

Viime vuosi, 2019, oli itselleni hyvi raskas monesta eri syystä. Ajattelin vuoden lopussa, että onneksi tämä vuosi on nyt ohi ja kohta alkaa uusi vuosi 2020. Lukunakin 2020 sointui niin somasti! Niin vähän sitä ihminen tulevaisuudestaan tietää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti