Sivut

sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Rajamäen mummon aatoksia


Hyvät ystävät ja blogini lukijat,
tässä teille jo toinen kirjoittajavieras teksteineen. Lukekaa ja nauttikaa! Kiitos Rajamäen mummolle! 
Lisää tekstejä otetaan ilolla vastaan.

Viikko sitten perjantaina 13.3. kumisivat kirkonkellot ympäri maata 80 vuotta sitten päättyneen talvisodan muistoksi. Sama päivämäärä, nyt perjantaina 13.3.2020 jää aikakirjoihin uuden sodan julistuksen johdosta, kun koronavirus äkisti mullisti suomalaisten elämän.

Onneksi Suomi on harvaan asuttu maa, ja etunsa on siinäkin, jos asuinpaikka sattuu olemaan kehäkolmosen takana jollain pikkupaikkakunnalla, kuten vaikka Rajamäellä. 

Rajamäen mummokin deletoi kalenterinsa tyhjäksi huhtikuun loppuun asti – sinne meni Estonia teatterin Georg Ots –gaala Tallinnassa,  MML:n lukumummosessiot ala-asteella, ensi viikon kuorokonsertti  ym. menot ja tapahtumat. 

Puoli-introvertille verenpainetautiselle puoliastmaattiselle mummolle kalenterin äkillinen tyhjentyminen, kaikkien menojen ja reissujen peruuntuminen on suonut tilaisuuden hyvällä syyllä sulkeutua omien seinien sisäpuolelle.

Edellisenä iltana ennen kirjaston sulkeutumista mummo tutki varattavien kirjojen listallaan pitkään odottaneiden teosten saatavuutta lähikirjaston hyllyillä ja muutamalla napinpainalluksella järjestyikin puolisen metriä lukemista kotiin kannettavaksi seuraavana päivänä. Netistäkin löytyy riittämiin kaikkea kiinnostavaa.

Yhteydenpito läheisiin ja ystäviin on tärkeää, ja onneksi siihen on monenlaisia välineitä. Videopuhelut ja  WA-viestit ovat mukavia, kun tapaamiset lastenlasten kanssa ovat nyt estyneet. Mummo on lukenut ja tallentanut lasten lempisatuja ja lähettänyt niitä iltasaduiksi. Kultakutri ja kolme karhua on kova juttu!

Paikallislehdessä oli tänään pilapiirros, joka lienee levinnyt somessa maan joka kolkkaan. Kuvassa parvekkeella seisova viranomaishenkilö jakkupuvussaan lukee tötterölle käännetystä bullasta julistusta, missä:

”Julistetaan siis yleinen poikkeuslaki
kehottamalla kaikkia tätä karanteenia
asiaankuuluvalla hartaudella viettämään,
sekä muutoin hiljaisesti ja etäisesti käyttäytymään,
sillä se, joka tätä karanteenia rikkoo ja poikkeuslakia
jollain laittomalla kokoontumisella taikka
liian läheisellä käytöksellä uhmaa,
on raskauttavien asianhaarain vallitessa
syypää siihen rangaistukseen, jonka laki ja
Teehooällä kustakin rikkomuksesta erikseen säätävät.
Lopuksi toivotetaan maan kaikille asukkaille
viruksetonta poikkeusaikaa!”

Viettäkäämme siis karanteenia asiaankuuluvalla hartaudella ja käyttäytykäämme hiljaisesti ja etäisesti!
Ulkoilu on sentään vielä sallittua, ja kevään etenemistä on mukava seurata lenkkeillessä koiran kanssa. Vai pitäisiköhän alkaa opettaa bichoninpoikaa potalle?

Rajamäen mummo 22.3.20

2 kommenttia: